Tilbygning Espergærde

Sted :
Ved Stationen 9, Espergærde
Status :
Afsluttet 2016
Klient :
Louise Rue Moos og Rasmus Frimer Andersen
Projekt :
Ombygning: ca. 10 m2 - Tilbygning: ca. 45 m2
Rådgivning :
Idéoplæg, myndighedsprojekt og hovedprojekt

Til Rasmus Frimers eget hus har vi frembragt denne om- og tilbygning. Kravet til tilbygningen var - ud over at give mere plads - at tildele huset rummeligheder som det oprindelige hus ikke kan tilbyde; Hvor det oprindelige hus har regulære firkantede rum med ét vindue i hvert rum, har tilbygningen ét stort opløst rum med højt til loftet og store glaspartier mod alle verdenshjørner.

Skal man bygge det dårligste eller bedste sted på grunden ?

Denne problemstilling har været overordentlig relevant i denne opgave; Fra stuen i det oprindelige hus havde man et flot kig hele vejen ned gennem haven, lige dér hvor tilbygningen skulle ligge.

Vi løste dette ved at tilrettelægge tilbygningen så man kan se hele vejen gennem den, og således bevare udsigten fra den oprindelige stue.

Tilbygningen opføres som det oprindelige hus i pudset murværk. På taget lægges tagpap. Karnapper udføres i hvidmalet træ.

 

Fotos: © Andreas Mikkel